Postup přípravy receptu Kávovo-skořicová bábovka:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Žloutky, cukr a máslo ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru, špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku s kypřícím práškem, mléko a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto na skořicovou bábovku vlijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Kávovo-skořicovou bábovku pečeme při teplotě 170 °C asi 40 minut.
Kávovo-skořicovou bábovku necháme mírně vychladnout na mokrém hadříku, aby se odpařila, a pak ji vyklopíme. Necháme úplně vychladnout.
Kávovo-skořicovou bábovku pocukrujeme a nakrájíme.