Jablka oloupeme, očistíme a nastrouháme nahrubo. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky vyšleháme s cukry. Přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem, přilijeme mléko, olej, jablka a nakonec vmícháme do tuha ušlehaný sníh. Jablečné těsto vlijeme na plech a pečeme při 170 °C do lehce nahnědlé barvy asi 30 minut.
Vytáhneme upečenou buchtu a ještě na horký koláč nalijeme šlehačku z kelímku, která se vsákne do buchty. Koláč pro mlsné jazýčky je pak krásně vláčný.
Koláč pro mlsné jazýčky nakrájíme a můžeme podávat. Podle fantazie jej můžeme postříkat čokoládovou polevou.
Fotky receptu Koláč pro mlsné jazýčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!