Použité suroviny receptu Koláč s kandovaným ovocem:
1 vejce
| 200 g cukru krupice
| 125 g másla
| 2 žloutky
| 350 g polohrubé mouky
| na ozdobu:
| višňová poleva
| vanil. cukr
| šlehačka
| kandované ovoce
| náplň:
| 100 g kandovaného ovoce
| 2 kostky tvarohu
| 100 g kandovaných třešní
| 2 vejce
| 250 g cukru krupice
| 50 ml rumu
| 3 žloutky
Postup přípravy receptu Koláč s kandovaným ovocem:
Smícháme vejce, žloutky a cukr do hustého krému. Pak přidáme změklé máslo a nakonec vmícháme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme do ledničky na hodinu odpočinout.
Kandované ovoce namočíme do rumu. Z těsta vyválíme kulatý plát a přeneseme ho do dortové formy (24cm) vymazané máslem. V předehřáté troubě předpečeme 15 minut na 200 °C. Necháme vychladnout.
Vejce, žloutky a cukr vymícháme do hladkého světlého krému. Pak přidáme kandované ovoce i s rumem a tvaroh. Promícháme a náplní potřeme korpus. V předehřáté troubě dopečeme asi 45 - 50 minut na 180 °C.
Hotový koláč s kandovaným ovocem posypeme cukrem, případně dozdobíme šlehačkou, kandovaným ovocem a polevou.
Fotky receptu Koláč s kandovaným ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!