Postup přípravy receptu Koláč s náplní Šiml:
Droždí smícháme se lžičkou krupicového cukru, přidáme 2 lžíce hladké mouky a trošku mléka. Necháme vzejít kvásek. Připravíme drobenku a náplň. Hrubou mouku smícháme s moučkovým cukrem, přidáme kousky másla a vypracujeme drobenku. Na náplň svaříme mléko s cukrem, přidáme mletý mák a vaříme 10 min. Odstavíme a ochutíme skořicí a rumem. Po vychladnutí vmícháme tvaroh. Do mísy vsypeme zbylou mouku, přidáme sůl, zbylý cukr, citronovou kůru, žloutky, máslo a kvásek, přilijeme zbylé mléko a uděláme těsto. Rozválíme na plát, který přeneseme na plech, rozetřeme na něj náplň a rozdělíme švestky, koláč posypeme drobenkou a vložíme do trouby. Pečeme při 180 C asi 40 min.