Spodní vrstvu připravíme z rozdrcených sušenek, povolené čokolády a trošky rozpuštěného másla. Směs důkladně rozetřeme na dno dortové formy a necháme ztuhnout. Mezitím si uděláme krém: vyšleháme mascarpone se žloutky a cukrem a tuto hmotu opatrně přimícháme do našlehané smetany se ztužovačem. Na vychladlý základ dortu naneseme asi centimetrovou vrstvu krému, poklademe cukrářskými piškoty a znovu potřeme krémem. Obložíme plátky jahod a na ně opět naneseme krém. Vše přikryjeme piškotovým korpusem, který dohladka potřeme poslední vrstvou krému a hotový dort necháme v lednici důkladně ztuhnout. Teprve potom se můžeme pustit do zdobení. Celý povrch dortu potřeme zbylým krémem a ostatní už záleží na naší vlastní fantazii. Například Vladimír dort pro Nikolu vylepšil kapkami z čokolády, ozdobami z těsta a cukrového sirupu, a čerstvými jahodami, ale vy můžete zvolit cokoliv jiného.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!