Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 27.11. 2024
Dnes má svátek Xenie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Velikonoční čokoládová vajíčka

fotka Kuchařská pohotovost - Velikonoční čokoládová vajíčka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 20 min
Hodnocení:  ++++++++-_
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Velikonoční čokoládová vajíčka :

50 g tmavé čokolády  | 150 g bílé čokolády  | Na krémovou náplň: 50 g jahod  | 2 lžíce bílého jogurtu  | 120 g šlehačky  |  ztužovač šlehačky  | Na vanilkovou omáčku:  | 250 ml mléka  | 250 ml smetany  | 3 žloutky  | 35 g kukuřičného škrobu nebo pudinkového prášku  |  vanilkový lusk  |  cukr dle chuti  | Na omáčku z lesního ovoce: borůvky, ostružiny (maliny, lesní jahody)  |  červené víno, cukr, mletý badyán, pomerančová kůra  |  škrobová moučka (solamyl)

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Velikonoční čokoládová vajíčka :

Formy na vajíčka, do kterých jsme udělali několik tahů štětcem, namočeným v roztavené tmavé čokoládě, dáme vychladit a poté je naplníme roztavenou bílou čokoládou. Tentokrát chladíme jen chvíli, aby ztuhla pouze tenká krusta na povrchu formiček. Přebytečnou čokoládu slijeme a zarovnáme hrany.
Zatímco se budou formy znovu chladit, aby čokoláda dokonale ztuhla, připravíme si krémovou náplň: Rozmixované jahody smícháme se ztužovačem šlehačky a jogurtem a opatrně přimícháme našlehanou smetanu. Krémem naplníme půlky ztuhlých vajíček a naposledy je dáme vychladit. Poté je vyklepneme z formy a spojíme. Pokud vajíčka zespodu nahřejeme a postavíme na vychlazený talíř, zůstanou stát v dokonale efektní poloze. Pak už stačí jen přidat vanilkovou omáčku a omáčku z lesního ovoce, dozdobit čerstvým ovocem a mátou a přímo neodolatelná lahůdka je hotová.

Vanilková omáčka:
Ve smetaně a polovině mléka vyvaříme vanilkový lusk a zahustíme zálivkou ze žloutků, zbytku mléka, cukru a kukuřičného škrobu. Provaříme, necháme vychladnout.

Omáčka z lesního ovoce:
Do vařící vody přidáme červené víno, polovinu borůvek, ostružin a celou směs přivedeme k varu. Podle chuti osladíme, okořeníme špetkou mletého badyánu a nastrouhanou pomerančovou kůrou a jemně zahustíme zálivkou ze solamylu a vody. Pořádně provaříme, přisypeme zbytek ovoce a dáme vychladit.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!






Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Velikonoční čokoládová vajíčka :

Kuchařská pohotovost - Velikonoční čokoládová vajíčka
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Velikonoční
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !