Postup přípravy receptu Kynutá bábovka s povidly:
Do mísy prosejeme mouku a přidáme droždí, sůl, moučkový cukr, vanilínový cukr, strouhanou kůru z citronu, vejce, rozpuštěné máslo a vlažné mléko. Vše důkladně promícháme a propracujeme v hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěny mísy. Posypeme moukou a přikryté necháme na teplém místě vykynout, podle potřeby. Povidla, rozinky s rumem a skořici promícháme tak, aby šla náplň roztírat. Těsto po vykynutí ještě jednou promícháme a přendáme na pomoučený vál. Vyválíme z něj 1,5 cm silný obdélníkový plát. Náplň natřeme na těsto tak, aby nám po obvodu zbyl malý okraj těsta. Obdélník srolujeme a spojíme tak, aby vznikl věnec. Věnec vložíme do předem vymazané a vysypané bábovkové formy. Ponecháme ještě 1/2 hodiny na teplém místě kynout a poté dáme péct. Po upečení vyklopíme bábovku z formy a potřeme medem.