Postup přípravy receptu Kynuté ořechové rohlíčky s jablky:
Nejprve si uděláme kvásek z 5 dkg kvasnic, ze 2 kostek cukru, ze 3 lžic teplého mléka. Zatím si očistíme jablka a nastrouháme je.
Do vykynutého kvásku přidáme hladkou mouku, vejce, tuk, kůru z citronu a špetku soli. Pokud by se těsto hůře zpracovávalo, tak přidáme trochu vody. Těsto necháme v teple 2 hodiny odpočinout.
Mezitím si připravíme nádivku. Jablka dáme do kastrůlku, podlijeme trochou vody a dáme je rozvařit, potom přidáme cukru a společně znovu povaříme. A nakonec přidáme 20 dkg strouhaných ořechů a vše zamícháme dohromady. Pokud se náplň bude zdát řídká, tak ji zahustit trochou vanilkového pudinku. Náplň necháme vychladnout.
Odpočaté těsto rozdělíme na 8 bochánků. Každý bochánek rozválíme na kulatou placku asi 25 - 30 cm. Rozkrájíme na 8 dílků, na širší stranu dílku naneseme trochu nádivky a stočíme do rohlíčku. Ořechové rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do středně teplé trouby upéct.
Upečené ořechové rohlíčky obalujeme v mletém cukru.