Postup přípravy receptu Kynutý makový koláč:
V hrnci prohřeme 160ml mléka. Oba druhy mouky prosijeme do mísy a doprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek, asi 20 min. Do těsta zapracujeme 60g másla, 40g cukru, sůl, vejce a žloutek. Necháme vykynout, Z těsta vyválíme plát a dáme ho na plech. Mák, 150g cukru, 30g másla a citronovou kůru vložíme do zbývajícího mléka a přivedeme k varu. Přidáme rozinky, necháme vychladnout a hmotu naneseme na těsto. Hladkou mouku, hnědý cukr, tuk a sekané mandle promneme mezi prsty, až vznikne drobenka. Makovou směs posypeme drobenkou, koláč dáme do trouby a pečeme půl hodiny při teplotě 200 C.