Postup přípravy receptu Kynutý tvarohový koláč se skořicovou drobenkou:
Droždí rozdrobíme se lžičkou cukru, přimícháme trochu mléka a necháme vzejít kvásek. Z mouky, kvásku, zbývajícího mléka, 75g másla, 75g cukru a špetky soli vypracujeme těsto. Přikryté ho necháme vykynout. Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Tvaroh utřeme se 100g cukru, žloutky a škrobovou moučkou. Z bílků ušleháme sníh. Sníh a korintky zamícháme do tvarohu. Vykynuté těsto znuvu propracujeme a vyválíme z něj kulatý plát, přeneseme ho na plech. Na těsto dáme tvaroh. Ze zbývající mouky, mletých ořechů, zbývajícího másla a cukru uděláme drobenku. Koláč posypeme drobenkou a dáme péct do trouby na 35 min. při 200 C. Nakonec koláč posypeme skořicovým cukrem.