Postup přípravy receptu Ledové čokoládové řezy se šlehačkou:
Z bílků a 2 lžic moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky, zbylý moučkový ckr a vodu vyšleháme do pěny. Do žloutků postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a při 180°C pečeme asi 17 minut. Vychladíme.
300 ml smetany, rozpuštěnou čokoládu a špetku soli vymícháme /nešleháme/ na hladký krém a 2 hodiny chladíme v lednici. Plát potřeme džemem, nevyšlehaným, schlazeným krémem a vyšlehanou zbylou šlehačkou s moučkovým cukrem. V lednici necháme ztuhnout 1-2 hodiny a můžeme krájet.