Postup přípravy receptu Letní koláč bez mouky:
Dětskou krupičku, cukr krupici, prášek do pečiva, třešňový jogurt, rozpuštěné máslo, pomerančovou šťávu, vejce a minerálku smícháme v míse. Všechny ingredience v míse rozšleháme ručním šlehačem do hladka. Vzniklou směs rozdělíme na 2 díly a 1 díl (světlý) vylejeme na plech, který je vyložen pečícím papírem. Do druhého dílu těsta vmícháme kakao a také vylijeme na plech, tak, aby se vytvořila na světlém těstě barevná mřížka. Na koláč poklademe mandarinky a na kostičky nakrájená a oloupaná letní jablka. Ovoce na koláči posypeme skořicí a moučkovým cukrem a vše dáme péci do trouby na teplotu 170 stupňů asi 60 minut. Po upečení koláč necháme vychladnout a přelijeme ho čokoládou v sáčku, kterou připravíme dle návodu na obalu.