300 g máslových sušenek
| 100 g tmavé polevy
| 400 g mléčné polevy
| 250 g másla
| 2 vanilkové cukry
| pár kapek citrónového aroma
| 2 lentilky
| želatinový pásek na krk
Postup přípravy receptu Máslový had:
1. Nahrubo nasekáme oba druhy polevy, které s máslem a šlehačkou rozmícháme ve vodní lázni. Přidáme aroma a vanilkové cukry.
2. Dno věncové formy vyložíme několika sušenkami a potřeme čokoládovým krémem ( část si odložíme na povrchové potření). Postup opakujeme, dokud vše nespotřebujeme. Poslední vrstvu by měly tvořit sušenky. Dáme přes noc do chladničky.
3. Formu krátce ponoříme do horké vody a věnec vyklopíme, rozčtvrtíme a ze čtvrtek poskládáme hada. Jeden konec zašpičatíme jako hlavu ( viz. obrázek), odříznuté kousky sesadíme jako špičatý ocas. Oči jsou z lentilek nebo podobných bonbónů, jazyk je ze želatinového červeného pásku
Fotky receptu Máslový had:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!