Postup přípravy receptu Máslový reveňový koláč:
Do mouky v níž jsme rozdrtili máslo, přidáme práškový a vanilkový cukr, vejce, žloutek a zamísíme těsto. Těsto rozdělíme na 2 díly a každý díl rozválíme na desce, kterou jsme předtím posypali moukou. Jeden díl vložíme na plech a potřeme reveňovou nádivkou. Na nádivku uložíme díl druhý, popícháme povrch vidličkou, potřeme rozšlehaným bílkem a upečeme ve vyhřáté troubě. Chladný koláč pokrájíme a posypeme práškovým cukrem.
Nádivka: Čistou reveň pokrájíme na kolečka a smícháme s jemnou strouhankou, kterou jsme předtím osmažili na másle. Směs posypeme práškovým cukrem, mletou skořicí, přidáme posekané ořechy, čisté hrozinky a všechno promícháme.