Vložil: | Curdibilka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Medový řez:
krém:
| 250 g másla
| 1 banánový pudink
| 300 ml mléka
| 50 g cukru krupice
| náplň:
| 5 lžic banánového likéru
| piškoty
| těsto:
| 1,5 balíčku kypř. prášku do peč.
| 2 lžíce kakaa
| citr. kůra
| 375 g medu
| 3 vejce
| 100 g mletých ořechů
| 180 g másla
| 375 g hl. mouky
| 2 lžíce oleje
| 1,5 balíčku koření do perníku
Postup přípravy receptu Medový řez:
Pampeliškový med s pomerančem zahřejeme, přidáme změklé máslo a při mírné teplotě mícháme, až se obě přísady spojí. Necháme částečně vychladnout. Pak do směsi zašleháme vejce, přidáme koření i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme citronovou kůru i olej a promícháme. Nakonec vmícháme kakao i mleté ořechy.
2/3 těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na vrstvu naskládáme piškoty, pokapeme je banánovým likérem a zalijeme zbylým těstem. Povrch dobře uhladíme směrem ke krajům.
Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout a pak jej v 1/3 prořízneme.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Pak do něj zašleháme změklé máslo a dáme do chladničky ztuhnout, než se nám řez upeče.
Spodní díl korpusu potřeme krémem a zakryjeme horní částí. Povrch řezů hodně pocukrujeme.
Při zvláštních příležitostech řez přeléváme polevou a zdobíme jádry ořechů.
Fotky receptu Medový řez:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!