Použité suroviny receptu Meruňkové řezy se želatinou:
6 vajec
| 200 g moučkového cukru
| 6 lžic teplé vody
| 170 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| meruňkový kompot i se šťávou
| voda
| šťáva z 1 citronu
| 2 vanilkové pudinky
| 500 ml šlehačky
| 1 čokoláda na vaření
Postup přípravy receptu Meruňkové řezy se želatinou:
Den předem rozpustíme čokoládu a smícháme se šlehačkovou smetanou. Přes noc necháme v lednici.
Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, postupně přimícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto upečeme na tukem vymazaném a moukou vysypaném plechu. Necháme vychladnout. Na piškotu pak uložíme nakrájené meruňky a zalijeme želatinou.
Na přípravu želatiny do meruňkové šťávy dolijeme vodu, aby jsme měli 1 litr. Ze šťávy, vanilkových prášků, cukru a šťávy z citronu uvaříme želatinu, kterou nalijeme na uložené meruňky. Šlehačku vyšleháme a natřeme na ztuhnutou želatinu. Každou porci ozdobíme malým kouskem meruňky.