Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
![6.14/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.14/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.14/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.14/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.14/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.14/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.14/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.14/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.14/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Metrová buchta zdobená krémem:
18 ml vlažné vody
| 300 g cukru krupice
| 1 lžíce kakaa
| 450 g polohr. mouky
| 1 prdop
| 18 ml oleje
| 6 vajec
| citron. kůra
| krém
| 250 g másla
| 1 pudink vanilk.
| 150 g cukru
| 3 lžíce rumu
| 1 vanilk. cukr
| 1/2 l mléka
| poleva
| 2 čokolády na vaření
| 2 lžičky oleje
Postup přípravy receptu Metrová buchta zdobená krémem:
V míse do husté pěny našleháme vejce - ručním šlehačem na vyšší rychlost, pak pomalu přikapáváme olej, poté vlažnou vodu. Zmírníme otáčky a přidáváme cukr, opět zmírníme otáčky a po částech vsypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme nastrouhanou citronovou kůru.
Polovinu těsta nalijeme do formy na hřbet vyložený pečicím papírem. Do druhé poloviny vmícháme kakao a těsto nalijeme do druhé formy na hřbet. Obě formy vložíme do trouby na plech a pečeme horkým vzduchem při 150 °C asi 45 minut.
Před dopečením si připravíme krém. Uvaříme vanilkový pudink z půllitru mléka (nesladíme). Necháme ho dobře vychladnout. Rozměklé máslo našleháme s vanilkovým cukrem, přidáme cukr krupici a po lžících dobře vychladlý pudink. Nakonec vmícháme rum.
Upečené a dobře vychladlé hřbety nakrájíme příčně na plátky. Plátky mažeme krémem, slepujeme a nezapomeneme střídat barvy. Vhodné je udělat opět dva hřbety a rovnat přilepené plátky přímo na tácek nebo skleněný podnos. Krémem nešetříme, vrstva může být i 1cm silná. Zbývajícím krémem hřbety potřeme.
Nakonec hřbety potřeme rozpuštěnou čokoládou na vaření se lžičkou oleje a mírně posypeme strouhaným kokosem. Necháme v chladu uležet do druhého dne.
Při podávání hřbet krájíme šikmým řezem, vznikne barevná struktura plátků. Lze připravit i vícebarevné řezy, a to rozdělením a přibarvením těsta z většího poměru ingrediencí.
Fotky receptu Metrová buchta zdobená krémem:
Fotky vložil: VendaD,Bezinka,Torta,lemurka,Natural