Postup přípravy receptu Mexický čokoládový puding:
Smícháme první množství cukru s vodou a citronovou šťávou v malém hrnci. Vaříme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Občas hrncem pohneme, ale nemícháme. Jakmile se cukr rozpustí, přivedeme karamel k varu a vaříme, dokud nechytne zlatou barvu.
Zatímco se to vaří, nahřejeme 4 pudingové misky v troubě nastavené na střední teplotu. Když je karamel hotový, nalijeme do misek pravidelně po stranách i dnu misky. Při pokojové teplotě necháme vychladnout.
Čokoládu, nalámeme na malé kousky a zahřejeme spolu s mlékem a skořicí. Mícháme, aby se lépe rozpustila.
Ušleháme celá vejce a žloutky do pěny spolu se zbývajícím cukrem. Přitom zašleháváme postupně mléko.Skořici vyndáme.
Čokoládový krém vlijeme do misek, které dáme do pekáče s teplou vodou.
Ten vložíme do trouby a pečeme asi 20 - 30 minut, dokud krém nezačne uprostřed tuhnout. Nesmí se však převařit, jinak se na povrchu vytvoří škraloup. Je - li teplota v troubě moc vysoká, krém se začne vařit a změní se jeho struktura. Vychladíme při pokojové teplotě a na několik hodin (nejlépe přes noc) dáme do ledničky.
Krém opatrně uvolníme z misky a vyklopíme na servírovací talíř.