Použité suroviny receptu Mramorová bublanina s višněmi:
400 g višní
| 100 g hery
| 200 g moučkového cukru
| 360 g hladké mouky
| 160 g krupicového cukru
| 6 vajec
| 1 balíček vanilkového cukru
| 1 balíček kypřícího prášku
| 2 lžíce citrónové kůry
| 2 lžíce kakaa
| 50 g hrubé mouky na obalení višní
| moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Mramorová bublanina s višněmi:
Heru nakrájíme na malé kousky a utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Za stálého tření postupně přidáváme žloutky a třeme, až vznikne hladká pěna. Z bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh a smícháme s žloutkovou pěnou. Nakonec lehce vmícháme citronovou kůru a mouku prosátou s kypřicím práškem. Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme kakao. Pekáček s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Plníme ho střídavě těstem světlým a kakaovým tak, aby se vytvořilo mramorování. Povrch posypeme višněmi obalenými v hrubé mouce. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme na pekáčku krátce vychladnout, pak vyklopíme a nakrájíme na porce. Před podáváním pocukrujeme.