Vložil: | Curdibilka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Mřížkovaný koláč s ovocem:
náplň:
| 100 g cukru moučka
| 150 ml smetany ke šlehání
| 1 kostka tvarohu
| 1 vanil. cukr
| náplň 1:
| 200 g drobného ovoce (rybíz, borůvky, třešně, maliny aj.)
| těsto:
| 100 g másla
| 1 žloutek
| 200 g hl. mouky
| 120 ml smetany ke šlehání
| 200 g cukru moučka
| sůl
| bílek na potření
Postup přípravy receptu Mřížkovaný koláč s ovocem:
Mouku smícháme s cukrem a na vále zpracujeme s máslem, smetanou, žloutkem a špetkou soli. Vypracujeme vláčné těsto, které vložíme do mikrotenového sáčku a uložíme do chladničky na 30 minut odležet.
Ze 2/3 těsta na pomoučněném vále vyválíme plát (max. 30x20cm) a přeneseme ho na plech vymazaný olejem. Kraje těsta trošku povytáhneme, aby plát získal vyšší okraje.
Ze zbylého těsta vyválíme válečky a na plátu vytvoříme mřížku. Těsto potřeme bílkem.
Těsto na mřížkovaný koláč pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 180 °C. Necháme zcela vychladnout.
Tvaroh utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Do náplně vmícháme ušlehanou smetanu a rozdělíme ji do políček mezi mřížkami. Na tvarohovou náplň rozdělíme omyté ovoce (jahody, maliny, rybíz, angrešt).
Mřížkovaný koláč s ovocem vložíme do chladničky odležet. Nejlépe chutná až na druhý den. Před podáváním pocukrujeme.
Fotky receptu Mřížkovaný koláč s ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!