Postup přípravy receptu Můj recept na žloutkové věnečky:
Dáme vařit vodu, sůl, tuk. Až to vře, přidáme mouku a pilně mícháme nejprve k varu, potom odpalujeme těsto (vaříme) nejméně 3-4 minuty. Do prochladlého těsta, až se těsto nelepí na vařečku a okraje hrnce, vmícháme postupně vejce.
Na plech potřený tukem stříkáme těsto tvaru věnečků, banánků nebo větrníků. Vložíme je do hodně vyhřáté trouby (220 °C). Asi po 5 minutách příkon tepla zmírníme a věnečky dopečeme.
(při pečení není vhodné troubu otevírat, věnečky by se nám mohly srazit),
Vanilkový krém:
Dáme vařit 3/4 litru vody, kterou si rozdělíme na dvě části. Do jedné části vlažné vody rozkvedláme (třeba vidličkou) pudinkové prášky.
Do druhé části vody dáme 3 lžíce krystalového cukru a jeden vanilkový cukr a přivedeme ji do varu.
Pak do vařící vody s cukrem vlijeme rozkvedlané pudinkové prášky a mícháme asi tak 3 minuty.
Uvařený hustý pudink odstavíme z plotny, ale stále ho mícháme, aby se nám nevytvořil škraloup.
Do vychladlého pudinku přidáme asi 2 štamprlátka rumu a promícháme.
Do předem dobře utřeného másla pomalu po lžičkách přidáváme vychladlý pudink.
Krém vymícháme dohladka a plníme jednu část rozkrojených vychladlých věnečků.
Druhou částí věneček lehce přiklopíme.
Hotové můžeme posypat jenom cukrem nebo polít polevou.
Z těsta se dají dělat věnečky, větrníky i banánky.
Můžou se plnit taky ovocnou šlehačkou, pařížskou šlehačkou apod.
Fotky receptu Můj recept na žloutkové věnečky:
Fotky vložil: sylver,katkina,martikam,hlouskova,meluzína,johny