Na mouku rozložíme vychlazené nakrájené máslo, přidáme špetku soli a žloutek, vše posypeme cukrem a vanilkovým cukrem. Těsto prosekáme velkým nožem až se utvoří drobenka, potom ho rychle vypracujeme rukama. Zabalíme do folie a dáme na půl hodiny do lednice. Formičky ve tvaru lodiček vymažeme tukem. Mezi dvěma foliemi vyválíme z těsta plát, postupně jím vyložíme formičky a pečeme 20 min. při 200 C. Pudink připravíme s mlékem a cukrem podle návodu na obalu. Do vlažného pudinku zamícháme mascarpone a necháme vychladnout. Krém vložíme do cukrářského sáčku a lodičky naplníme. Bobulové ovoce přebereme, očistíme, upravíme na krém a zdobíme lístky medunky.
Fotky receptu Ovocné lodičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!