1 kelímek velký selský jogurt
| 1 kelímek šlehačka
| 2 ks vanilkový cukr
| 1 kelímek zakysaná smetana
| 1 konzerva broskve
| 1 konzerva jahody
| tuk na vymazání
| mouka na vysypání
| 300 ml štáva z kompotu
| 200 ml voda
| 1 ks vanilkový pudink
| 250 g cukr
| 10 lžic olej
| 4 ks vejce
| 1 ks prášek do pečiva
| 250 g hladká mouka
| 10 lžic vlažná voda
Postup přípravy receptu Ovocné řezy:
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vlažnou vodu, přimícháme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180 °C asi 15 minut.
Krém: Smícháme kysanou smetanu s velkým jogurtem a cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku vše promícháme a dáme do ledničky ztuhnout.
Poleva: Uvaříme pudink z vody a šťávy z kompotu.
Vychladlé těsto potřeme krémem a poklademe plátky broskví, můžeme mezi ně přidat i jahody. Nakonec nalijeme vychladlý pudink a ovocné řezy necháme do druhého dne ztuhnout.