125 g másla
| 100 g cukru
| 2 vejce
| 75 g škrobové moučky
| 1 lžička kypřícího prášku
| 6 plátků bílé želatiny
| 1 citron
| 500 g smetany
| 5 lžic cukru
| 200 ml smetany na šlehání
| 1 vanilkový cukr
| 2 lžíce škrobové moučky
| 250 ml višňové šťávy
| 500 g drobného ovoce
| 1 miska jahod
Postup přípravy receptu Pestrý ovocný dort:
Vyhřejeme troubu na 175 supňů Celsia. Máslo ušleháme do pěny a vmícháme do něj cukr a vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a škrobem, prosijeme na máslovou směs a vmícháme. Rozevírací formu o průměru 28 cm vyložíme papírem na pečení a naplníme těstem. Uhladíme a pečeme 30 minut. Vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Želatinu dáme změknout do studené vody. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a ostrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Smetanu smícháme se 4 lžícemi cukru a citronovou šťávou. V hrnku za nízké teploty rozpustíme želatinu a přidáme ji do smetany. Na 30 minut uložíme do chladna. Smetanu ušleháme dotuha s vanilkovým cukrem a vmícháme do krému. Korpus dáme na podnos, ohradíme dortovým prstencem a potřeme citronovým krémem. Povrch uhladíme a dort uložíme na 3 hodiny do chladničky. Škrob smícháme se 4 lžícemi šťávy. Ovoce přebereme, omyjeme a necháme okapat. 50 g dáme stranou, 225 g svaříme se zbylou šťávou a zahustíme rozpuštěným škrobem. Nakonec vmícháme 1 lžíci cukru a zbylé ovoce, krátce povaříme a necháme vychladnout. Ovocnou směs stejnoměrně rozdělíme na krém a dáme do chladničky ztuhnout. Před podáváním obložíme odloženým ovocem.