Postup přípravy receptu Plněné pletence:
Prosátou mouku, sůl, kvásek, cukr, vejce, rozpuštěné máslo a zbylé mléko vypracujeme na jemné těsto, které přikryté necháme vykynout. Na pomoučeném válu těsto prohněteme, rozdělíme na 3 části a postupně vyválíme na velikost plechu. Přeložíme do vymazaného plechu. Nožem si naznačíme po délce 2 čáry, které těsto rozdělí na 3 stejné díly. Střední díl potřeme náplní, boky těsta radélkem šikmo nařežeme na pásky a střídavě prokládáme přes náplň. Koláč 15 minut necháme kynout a upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C do zlatova. Upečenou pletenku potřeme rozpuštěným máslem. Takto postupujeme i u dalších 2 dílů těsta.
Pudinková náplň: z pudinkového prášku, mléka a cukru uvaříme pudink. Vychlazený rozetřeme na těsto, posypeme kousky nakrájeného ovoce a nasekanými mandlemi, nebo mandlovými plátky.
Ořechová náplň: ořechy s cukrem spaříme horkým mlékem a vychladíme, smícháme s měkkým máslem, skořicí, vanilkovým cukrem a nastrouhanými jablky.
Maková náplň: mák spaříme horkým mlékem, přimícháme cukr a citronovou kůru, rozetřeme na těsto a posypeme vypeckovanými třešněmi.