Postup přípravy receptu Prasátka:
Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme vzejít. Potom z mouky, kvásku, vejce, špetky soli a rozpuštěného tuku vypracujeme těsto a necháme 15 minut kynout. Těsto vyválíme na sílu asi 4 mm a vykrájíme z něj 28 koleček s průměrem 8 cm a 14 koleček s průměrem 4 cm. Na polovinu větších koleček rozdělíme náplň z máku, okraje koleček potřeme žloutkem a přikryjeme druhou polovinou větších koleček. Okraje přitlačíme. Do malých koleček vykrojíme po 2 malé otvory (na rypáček). Ze zbytků těsta vymodelujeme menší trojúhelníčky jako uši. Rypáčky a uši přilepíme žloutkem na naplněná kolečka. Uložíme na vymazaný plech (nebo vyložený papírem na pečení), potřeme žloutkem a necháme 15 minut kynout. Potom dorůžova upečeme. Nakonec bílkovou a čokoládovou polevou namalujeme oči. Náplň připravíme krátkým povařením všech přísad do husta.