Použité suroviny receptu Pudinkovo-tvarohová mřížka:
1 hrnek cukru krupice
| 2 hrnky polohrubé mouky
| 1 hrnek mléka
| 1/2 hrnku oleje
| 2 celá vejce
| 1 celý prášek do pečiva
| 2 lžíce kakaa
| 1 celý tvaroh
| 3 celá vejce
| 1/2 hrnku cukru krupice
| 1 celý vanilkový pudink
| trošku mléka
Postup přípravy receptu Pudinkovo-tvarohová mřížka:
Všechny ingredience (1- 7) na těsto ušleháme dohromady a nalijeme do předem vymazaného a vysypaného plechu Pak si připravíme tvarohové těsto na mřížku.
Tvarohová mřížka:
Také zde všechny ingredience smícháme dohromady (trochou mléka zředíme těsto – ať má zhruba konzistenci jogurtu)
Toto těsto nalijeme nejlépe do cukrářského sáčku nebo jakékoliv formy na zdobení a děláme na kakaovém těstě cik-cak mřížky.
Takto připravené těsto dáme do předem rozehřaté trouby a pečeme na 180°C (elektrická trouba) zhruba 45 minut. Hnědé těsto vylézá nahorů a tvarohové těsto se tlačí dolů. Díky tomu je tato buchta krásně vlněná.