Použité suroviny receptu Reveňový koláč s drobenkou:
150 g polohrubé mouky
| 100 g tuku
| 120 g cukru
| 4 ks vejce
| 1 prášek do pečiva škrobová moučka
| 700 g reveně
| skořice
| Drobenka: 50 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 40 g tuku (máslo, Hera)
Postup přípravy receptu Reveňový koláč s drobenkou:
Rostlinný tuk rozetřeme dohladka s cukrem a vejci. Postupně přidáváme mouku smíchanou s polovinou sáčku prášku do pečiva a 2-3 lžícemi škrobové moučky. Těsto rozetřeme do
tukem vymazané koláčové formy, rozložíme oloupané stonky
reveně nakrájené na krátké špalíčky, které posypeme posy-
peme skořicí nebo skořicovým cukrem a drobenkou. Pečeme
ve středně vyhřáté troubě.
Drobenka: 50 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 40 g tuku (máslo, Hera) - vše prohněteme a necháme v ledničce ztuhnout.
Přeji dobrou chuť.