Postup přípravy receptu Rybízový koláč s drobenkou:
Rozpustíme máslo, mléko nalijeme do kastrůlku a necháme lehce ohřát, nasypeme lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Těsně před tím, než začne z hrnku utíkat, odstavíme ze zahřáté ploténky. Mezitím smícháme mouku s cukrem a špetkou soli. Nalijeme připravený kvásek, zpracujeme s moukou, přidáme žloutek, zapracujeme, přidáme máslo a zaděláme těsto. Vařečkou se oháníme, dokud se nezačnou dělat bubliny. Zdá-li se těsto řídké, přisypeme mouku, zdá-li se tuhé, přilijeme mléko, ale ne z lednice. Droždí by se to nelíbilo. Těsto lehce posypeme moukou a necháme kynout (podle energie v droždí skryté cca 30 až 50 minut). Mezitím obereme a opereme rybíz a necháme okapat. Připravíme drobenku. Uvedené ingredience spojíme rukou až se vytvoří drobivá sladká hmota. Vykynuté těsto přeneseme do koláčové formy, na jejíž dno jsme nalili trošku oleje. Těsto ve formě rozprostřeme do krajů (ruce v oleji namočené nám to usnadní), posypeme okapaným rybízem a zasypeme drobenkou (u nás se říkalo žmolenka). Vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut dokud nezačnou kraje a žmolenka zlátnout.
Fotky receptu Rybízový koláč s drobenkou:
Fotky vložil: ,uschi3,tvackova1,alenab