Použité suroviny receptu Rychlá buchta s rumovým rybízem:
3 hrnky polohrubé mouky
| 1 hrnek krupicového cukru
| 1 hrnek rybízu
| 1hrnek vody
| 1/2 hrnku oleje
| 2 dl rumu
| 1 sáček vanilkového cukru
| 1/2 sáčku kypřícího prášku
| 2 vejce
| tuk na vymazání
| hrubou mouku na vysypání formy
| moučkový cukr na posypání
| čokoládové zdobení či čokoládové hoblinky
Postup přípravy receptu Rychlá buchta s rumovým rybízem:
Očištěný a omytý rybíz smícháme s vanilkovým cukrem, zalijeme rumem a necháme min 15 minut odležet. Mezitím si v míse ušleháme vejce s krupicovým cukrem, přidáme olej, vodu a po částech vyšleháme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Na závěr do těsta vmícháme rumový rybíz pro větší efekt můžeme použít červený, bílý, černý rybíz...Těsto nalijeme do předem vymazané a vysypané formy. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 C a pečeme dozlatava. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a čokoládovým zdobením.