Droždí rozdrobíme do hrnečku do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru a promícháme. Uložíme v teplé místnosti a necháme vzejít kvásek. Zatím prosijeme mouku do mísy, aby byla nadýchaná a bez hrudek. Pak do ní vlijeme kvásek, přidáme vejce a měkké sádlo.
Vařečkou vypracujeme těsto tak, aby se nelepilo na mísu. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Potom těsto rozdělíme na kousky přibližně po 150g. Vytvarujeme koule. Dáme je zpátky na pomoučený vál a necháme dál kynout. Poté v dlaních každý kousek jemně stlačíme, potřeme vychladlou instantní kávou a touto navlhčenou stranou převalíme ve vrstvě máku.
Jednotlivé makové koule poklademe na vymaštěný plech a pečeme dozlatova při 170° Celsia.
Fotky receptu Koule makové:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!