Postup přípravy receptu Sladký tunel:
Vejce s cukrem šleháme do pěny, přidáme mouku smíchanou se solamylem. Pečeme na papíru asi 10 min. při 180 st.C. Po vychladnutí rozkrojíme tak, aby větší díl vyplnil formu srnčí hřbet. Menší díl použijeme po naplnění formy na zakrytí. Formu si nejdříve vyložíme fólií.
Náplň: Jogurt našleháme s cukrem a citr. šťávou. Želatinový ztužovač rozmícháme v trošce vody. Ušleháme 2/3 šlehačky. To vše spojíme (tuhne asi po 15. min). Těsto v srnčím hřbetu naplníme asi do 1/2 pol. krémem, uděláme v něm žlábek pro ovoce.
Povolené mražené jahody osladíme, do šťávy kterou pustily přidáme želatinu (množství a postup podle návodu). Vrátíme jahody. Když ovoce začíná tuhnout, vložíme ho do vytvořeného žlábku v krému, zbytkem krému ovoce zakryjeme a celé to uzavřeme plátem těsta.
Stlačíme a necháme asi 2 hod. tuhnout v lednici. Potom povrch potřeme zbytkem šlehačky a hustě posypeme kokosem.
Zpracováno a upraveno podle receptu z pořadu Prostřeno.