300 g hladká nebo polohrubá mouka
| 5 ks vejce oddělené
| 2 ks vejce celé
| 250 g cukr krupice
| 1 ks vanilkový cukr
| 1 lžíčka prášek do pečiva
| 1lžíce šťáva z citronu
| citronová kůra
| 2 ks rozinky
| máslo na vymazání formy
| 1
Postup přípravy receptu Velikonoční beránek:
Vejce a žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme vanilkový cukr, citronovou šťávu i kůru a nakonec mouku s práškem do pečiva. V jiné nádobě vyšleháme z 5ti bílků tuhý sníh a lehce ho vmícháme do těsta. Těsto na velikonočního beránka vlijeme do vymazané formy a pečeme 30 - 35 minut.
Přesvědčíme se vpichem špejle, jestli je velikonoční beránek upečený. Po upečení vyklopíme beránka na sevírovací talíř, poprášíme moučkovým cukrem.
Do beránka vytvoříme malé důlky kam vložíme rozinky jako oči. Můžeme také přelít čokoládovou polevou.
Náš tip: Z hladké mouky bude beránek nadýchanější, z polohrubé pevnější.