Vložil: | delli |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Velikonoční mazance:
1 kostka kvasnic
| 100 g krupicového cukru
| 1/4 litru mléka
| 110 g másla + na vymazání plechu
| 2 žloutky
| 300 g polohrubé mouky
| 200 g hladké mouky
| nastrouhaná kůra z 1 citronu
| 1 sáček vanilinového cukru
| špetka soli
| 2 hrsti mandlí + plátky mandlí na posypání
| 2 hrsti rozinek, namočených v 100–200 ml rumu
| hrubá mouka na vysypání plechu
| vajíčko na potření
Postup přípravy receptu Velikonoční mazance:
Z TÉTO DÁVKY SE VYTVOŘÍ 2 BOCHNÍČKY.
Začněte kváskem: rozetřete kvasnice dotekuta se lžící cukru, přilijte dvě lžíce mléka a nechte deset minut odpočívat.
Máslo rozehřejte a utřete s cukrem a žloutky. Spojte oba druhy mouky, přidejte citronovou kůru, vanilinový cukr a sůl, vše smíchejte s kváskem, žloutkovou pěnou i zbytkem mléka a zadělejte těsto. Důkladně ho propracujte, poprašte moukou a nechte kynout, dokud nezdvojnásobí objem. Pak těsto znovu propracujte, přidejte mandle i okapané rozinky a vyválejte dva bochánky.
Na vymazaném a vysypaném plechu nechte hodinku odležet. Potřete vejcem, posypte plátky mandlí a zapečte dorůžova při vyšší teplotě. Poté pečte při 170 °C tři čtvrtě hodiny.
Fotky receptu Velikonoční mazance:
Fotky vložil: hačovka,hlouskova,Aksuna