náplň
| 150 g meruňkové marmelády
| poleva
| 100 g kvalitní hořké čokolády
| 1/2 hrnku cukru moučka
| 1/4 hrnku vody
| těsto
| 150 g hladké mouky
| 135 g másla
| 150 g čokolády na vaření
| 6 vajec
| 125 g cukru moučka
Postup přípravy receptu Vídeňský Sacher dort:
Připravíme si těsto. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a necháme zchladnout. Žloutky z 6 vajec smícháme s cukrem a šleháme do pěny. Bílky lehce osolíme a ušleháme tuhý sníh. Do čokoládové hmoty vmícháme prosátou mouku, žloutky s cukrem a sníh. Těsto pečeme v předehřáté troubě na střední stupeň.
Po upečení a vychladnutí dort uprostřed prořízneme a namažeme rozehřátou marmeládou.
Připravíme si polevu. Vodu smícháme s cukrem a přivedeme do varu, přidáme posekanou čokoládu, snížíme teplotu a vaříme 5 minut. Sacher dort poléváme čokoládovou polevou.
Vídeňský Sacher dort necháme ztuhnout a můžeme servírovat. Podle chuti dort zdobíme šlehačkou.