350 g ořechů
| 350 g práškového cukru
| 8 vajec
| 2 lžíce jemně strouhané housky
| z 1 citrónu kůra a šťáva
| Bílá nádivka:
| 150 g mletých ořechů
| 1 dl mléka
| 150 g práškového cukru
| 100 g másla
| 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Výborný ořechový dort:
V míse mícháme žloutky a cukr asi 30 minut. Přimícháme šťávu z citrónu a nastrouháme citrónovou kůru. Do vymíchaných žloutků přidáme mleté ořechy, prosetou strouhanou housku a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto pečeme v dobře vymaštěné a moukou vysypané formě v mírně vyhřáté troubě. Vychladlý dort rozřízneme a naplníme nádivkou.
Nádivka: Mleté ořechy spaříme s vařícím mlékem, přidáme cukr, vanilkový cukr, máslo a mícháme tak dlouho, až je nádivka bílá.