Postup přípravy receptu Mouřenínské kostičky:
Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Do mísy dáme vejce, cukr, kakao, olej a promícháme. Přidáme mléko, rum a prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva a práškem do perníku. Vymicháme hladké těsto.
Do vymazaného a vysypaného pekáče dáme 1/3 nakrájených hrušek a zalijeme je polovinou těsta. Na něj rozložíme zbytek hrušek a zakryjeme zbylým těstem. Pečeme 30 až 35 minut při 150 °C. Propeční zkoušíme špejlí.
Vychladlý perník vyklopíme na prkénko. Studený nakráníme na kostky a ozdobíme kousky kandovaného ovoce. Polevu můžeme udělat ze 125 g moučkového cukru, 25g kakaa, 70 g vody a 10 g tuku. Tuk rozehřememe , promícháme s cukrem, kakaem rozmíchaným ve vodě a dobře rozmícháme. Polevou potřeme povrch perníku a posypeme ho strouhaným kokosem.