Použité suroviny receptu Mramorový ovocný koláč pod tvarohovým krémem:
150 g cukru
| 100 g másla
| 1 vanilk. cukr
| 3 vejce
| 250 g polohr. mouky
| 1/2 prdop
| 60 ml mléka
| 3 lžíce máku
| 1 sklenice třešní
| 250 g tvarohu
| 3 lžičky cukru
| 2 vanilk. cukry
| 300 ml šlehačky
| 1 ztužovač šlehačky
| 1 ovocné želé
Postup přípravy receptu Mramorový ovocný koláč pod tvarohovým krémem:
Třešne necháme odkapat a šťávu si odložíme. Troubu rozehřejeme na 170°C.
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce ušleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a ušleháme hladké těsto. Necelé 2/3 těsta natřeme do pečícím papírem vyložené formy v průměru 24 cm. Na těsto poklademe dobře odkapané a vypeckované třešně. Do zbytku těsta vmícháme 3 lžíce máku a natřeme na třešně.
Pečeme v rozehřáté troubě 30-40 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Šlehačku ušleháme se ztužovačem. Tvaroh ušleháme s cukrem a vanilkovými cukry a vmícháme šlehačku.
Tvarohový krém natřeme na vychladlý koláč. Želatinu připravíme se šťávou podle návodu na balíčku. Želé nalijeme na povrch koláče. Necháme alespoň 1 hodinu v chladu.
Fotky receptu Mramorový ovocný koláč pod tvarohovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!