Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mražený jahodovo-smetanový krém s meduňkou

fotka Mražený jahodovo-smetanový krém s meduňkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 36

Použité suroviny receptu Mražený jahodovo-smetanový krém s meduňkou:

500 g jahod  | 250 ml smetany ke šlehání 33% a více  | 1 šťáva z jedné limetky  | trocha jemně nastrouhaná limetková kůra  | 4 lžíce cukru moučka  | 1 sáček vanilkového cukru  | 1 velká hrst lístků čerstvé meduňky  | 1-2 lžíce pomerančového likéru  | trocha limetková nebo citrónová šťáva na dochucení jahodové omáčky

Postup přípravy receptu Mražený jahodovo-smetanový krém s meduňkou:

Jahody přebereme, omyjeme a asi 150 g odložíme stranou. Ostatní jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem, limetkovou šťávou, kůrou a meduňkou. Několik lístků meduňky necháme na ozdobu hotového krému.
Vychlazenou smetanu ušleháme s moučkovým cukrem do tuha a smícháme z rozmixovanými jahodami. Plastovou misku s víkem nebo tvořítko vypláchneme studenou vodou, naplníme jahodovým krémem a necháme zmrazit asi během 5 hodin. Před podáváním přemístíme zmražený krém do spodní části chladničky, aby poněkud povolil. Potom vypichujeme lžící nebo zmrzlinovou porcovačkou kopečky, vkládáme je do nádobek pro podávání. Těsně před podáváním nebo asi 3 hodiny předem připravíme jahodovou omáčku (viz níže). Mražený krém podáváme v širokých nádobách či pohárech, pro vyniknutí nejlépe skleněných, přelitý jahodovou omáčkou a ozdobený lístky čerstvé meduňky a půlkami nejhezčích jahod.
Příprava jahodové omáčky:
Stranou odložené jahody pokrájíme nebo rozmačkáme vidličkou, poprášíme lžící cukru, přidáme pomerančový likér a vzniklou omáčku dochutíme limetkovou nebo citrónovou šťávou. Uchováváme ji přikrytou v lednici.


Fotky receptu Mražený jahodovo-smetanový krém s meduňkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Mražený jahodovo-smetanový krém s
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles