Postup přípravy receptu Mřížkový koláč s třešněmi:
V míse smíchejte mouku, mandle, cukr, vejce, kypřící prášek a špetku soli. Přidejte změklé máslo a zpracujte na vláčné těsto, které zabalte do fólie a nechte odpočinout. Třešně omyjte, vypeckujte a smíchejte s cukrem a citónovou šťávou. Dvě třetiny těsta vyválejte na 2 mm silný plát a vyložte jím vymazanou a vysypanou formu. Těsto propíchejte vidličkou a dejte do trouby rozpálené na 190 stupňů. Když začne zlátnout, snižte teplotu na 150 stupňů a pečte dozlatova. Mezitím nasypejte do kastrólu třešně, zalijte je vodou a vařte zvolna asi 10 minut, potom přimíchejte pudink rozmíchané v trošce vody a vařte do zhoustnutí. Hmotu s třešněmi rozetřete na upečené těsto a nechte čístečně vychladnout. Zbylé těsto rozválejte a 2 mm silný plát, radýlkem nařežte na 2 cm silné pruhy, a ty položte na koláč do tvaru mřížky. Okraje pečeného těsta zakryjte po obvodu alobalem a celý koláč pečte při 175 stupních, dokud nezezlátne mřížka.