Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Mrkvová bábovka:
250 g plnotučného tvarohu
| 4 ks vejce
| 100 g cukru krupice
| 400 g nastrouhané mrkve
| 200 g hrubé mouky
| 2 lžičky sody
| 8 cl oleje
| 50 g dýňových semínek, slunečnicových semínek, vlašských ořechů
| 2 lžičky mleté skořice
| 2 lžíce kakaa,
| citron.kůra dle chuti
| trochu Rama Creme Bonjour máslová pochoutka na vymazání formy hrubou mouku na vysypáni formy
Postup přípravy receptu Mrkvová bábovka:
Formu dobře vymažeme Ramou a vysypeme hrubou moukou. Tvaroh, vejce, cukr a kakao dobře vyšleháme, přidáme jemně nastrouhanou mrkev, mouku smíchanou s jedlou sodou, skořici, olej, semínka dýně a slunečnice, hrubě posekané vlašské ořechy a citronovou kůru. Dobře promícháme a těsto nalijeme do formy a pečeme na 180 °C cca 40 minut - bábovka je hotová, když se nelepí na špejli.
Mrkvovou bábovku necháme po upečení ve formě chvilku vydechnout a pak vyklopíme a necháme vychladnout. Můžeme podávat s čokoládovou pěnou : šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha, čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a zlehka ji smícháme se šlehačkou.
Fotky receptu Mrkvová bábovka:
Fotky vložil: pegonela,Mirkasirka