Použité suroviny receptu Muffíny s bílkovým sněhem:
2 lžičky máslamásla na vymazání formy
| 3 vejce
| 150 g tvarohového sýra
| 30 g kyselé smetany
| 2 sáčky vanilkového cukru
| 30 g moučkového cukru
| 2 lžíce citronové šťávy
| 200 g polohr. mouky
| 2 1/2 lžičky prášku do pečiva
| 1/2 lžičky jedlé sody
| 180 g cukru
| 80 ml oleje
| 200 g bílého jogurtu
Postup přípravy receptu Muffíny s bílkovým sněhem:
Troubu zahřejeme na 180 stupňů. Důlky v plechu na pečení mufínů vymažeme máslem.
Oddělíme bílky a žloutky dvou vajec. Bílky si ponecháme na přípravu sněhu. Žloutky smícháme s tvarohovým sýrem, kyselou smetanou, jedním sáčkem vanilkového cukru, moučkovým cukrem a citronovou šťávou.
Do mouky vmícháme prášek do pečiva a jedlou sodu. Rozkvedláme zbylé vejce a promícháme s 80 g cukru zbylým vanilkovým cukrem, olejem a jogurtem. Přisypeme mouku a mícháme dokud všechny suché přísady nezvlhnou.
Těstem naplníme důlky v plechu, navrch rozdělíme tvarohový krém a pečeme v troubě na prostřední liště asi 15-20 minut.
Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh, navršíme na mufíny a dáme ještě na 5-10 minut do trouby.
Mufíny necháme 5 minut ve formě odpočinout. Potom je vyndáme a necháme vychladnout. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.