250 g hladké mouky
| 25 g kakaa
| 2 lžičky prášku do pečiva
| 1/2 lžičky mleté jedlé sody
| 85 g čokolády na vaření
| 85 g bílé čokolády
| 100 g mléčné čokolády
| 2 vejce (prošlehaná)
| 285 ml zakysané smetany (nebo smetanového bílého jogurtu)
| 85 g přírodního krupicového cukru
| 85 g másla + trocha na vymazání formy
Postup přípravy receptu Muffiny samá čokoláda:
Troubu předehřejte na 200 °C. Vymažte důlky ve formě na muffiny. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, kakaem, sodou a čokoládou nasekanou na malé kousky. V jiné misce prošlehejte vejce se smetanou cukrem i máslem. Směsi slijte a lehce promíchejte, v těstě mají zůstat kousky! Lžící naplňte důlky ve formě. Pečte asi 20 minut, až muffiny vyběhnou. Nechte je ještě 15 minut ve formě. Pak je vyjmětě a nechtě vychladnout na mřížce.
Fotky receptu Muffiny samá čokoláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!