Vložil: | admin |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Musaka s rajčaty a plátky celeru a mletým vepřovým masem:
500 g celeru
| 80 g sádla
| 300 g drcených rajčat z konzervy
| sůl a pepř
| 1 lžíce oleje
| 1 lžička hladké mouky
| 1 ks cibuli
| 500 g mletého masa
| 2 lžíce strouhanky
| 1 ks vejce
| 1 lžíce rajčatového protlaku
| petrželka
| tuk a strouhanka do zapékací misky
| 2 ks čerstvá rajčata
| 40 g másla
| 40 g pol. mouky
| 400 ml mléka
| 2 ks vejce
Postup přípravy receptu Musaka s rajčaty a plátky celeru a mletým vepřovým masem:
Očištěný celer nakrájíme na plátky a na polovině sádla v pánvi opečeme. Drcená rajčata krátce podusíme na lžíci oleje. Zahustíme je moukou, osolíme a pět minut necháme povařit. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na zbylém sádle osmahneme směs cibule, mletého masa a strouhanky. Opečenou ji pak osolíme, opepeříme a odstavíme. Po vychladnutí do ní vmícháme vejce, víno, rajčatový protlak a nasekanou čerstvou petrželku. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Střídavě do ní vrstvíme plátky celeru a masovou směs. nakonec vše zalijeme podušenými rajčaty. Navrch rozložíme plátky čerstvých rajčat. Musaku pečeme při teplotě stoosmdesát stupňů asi 30 minut. Z másla a pol. mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a přibližně 15 minut necháme povařit. Do hotového bešamelu vmícháme vejce, podle chuti osolíme a vlijeme do pekáčku s musakou. Vše nakonec necháme dopéct dozlatova. Dobrou chuť.
Fotky receptu Musaka s rajčaty a plátky celeru a mletým vepřovým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!