4 čerstvé mušle sv. Jakuba
| 50 g mrkve
| 50 g celeru
| 50 g zelené části pórku
| 4 lžičky másla
| sůl
Postup přípravy receptu Mušle svatého Jakuba:
Mušle zakoupíme buď celé v lastuře nebo jen jejich bílé části. Pokud máme mušle celé, mají bílou a oranžovou část. Oranžovou část (trávicí trakt) musíme odstranit. Bílé maso lehce osolíme a vložíme zpět do lastury. Na másle krátce orestujeme na nudličky nakrájenou mrkev, celer a pórek. Zeleninu i s máslem rozložíme na maso a i s mušlemi je přendáme do zapékací misky. Troubu zapneme pouze na horní spirálu (horní gril), rozpálíme jí na 200 stupňů Celsia, vložíme do ní zapékací misku a mušle 4 minuty zapékáme. Hotový pokrm podáváme s čerstvě rozpečenými bagetami nebo ciabattou.
Takto upravené mušle se dají požít jako předkrm nebo i hlavní chod.
Fotky receptu Mušle svatého Jakuba:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!