Vložil: | piskotik |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 110 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Myslivecká omáčka se zajícem:
1 zajíc
| sůl
| Na marinádu: 200 g kořenové zeleniny
| 15 kuliček jalovce
| 1 lžička celého černého pepře
| 6 bobkových listů
| 300 ml červeného vína
| 100 ml červeného vinného octa
| 1 lžíce medu
| Na omáčku: 120 g másla
| 3 lžíce oleje
| 1 mrkev, peržel a cibule
| 4 bobkové listy, sůl
| 1/2 celeru, 4 kuličky jalovce
| 200 ml červeného vína
| 2 lžíce hladké mouky
| 800 ml zvěřinového nebo hovězího vývaru
| 120 g rybízové nebo brusinkové zavařeniny
| 150 ml smetany ke šlehání
| špetka tymiánu a mletého pepře
Postup přípravy receptu Myslivecká omáčka se zajícem:
Zajíce očistíme, omyjeme a naporcujeme. Prošpikujeme ho slaninou, osolíme. Kořenovou zelenimu nakrájíme na kostičky a vložíme do pekáče. Přidáme jalovec, popř, bobkové listy, víno, ocet a med.
Zajíce vložíme do marinády a necháme alespoň 24 hodin odležet. Pekáček přiklopíme a pečeme i s marinádou ve vyhřáté troubě asi 70 minut. Během pečení přeléváme výpekem nebo podléváme vodou. Ke konci odklopíme poklici a zajíce dopečeme doměkka a dozlatova.
Zeleninu nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na rozehřátém oleji s máslem. Zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem a vínem. Přidáme koření i zelenimu a na mírném ohni uvaříme doměkka. Poté omáčku propasírujeme či rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Do omáčky vmícháme zavařeninu a zjemníme ji smetanou. Porce zajíce rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou třeba bramborové noky.
Fotky receptu Myslivecká omáčka se zajícem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!