1 ks husí prsíčka
| 200 g husí nebo kuřecí játra
| 100 ml bílé víno
| 150 ml zakysaná smetana
| 1 ks houska /žemle/
| 1 ks cibule
| 1 lžíčka hořčice
| 1 lžíce máslo
| 100 ml smetana
| 4 lžíce petrželka
Postup přípravy receptu Nadívaná husí prsa:
Husí prsa vykostíme , propláchneme studenou vodou a potřeme solí, pepřem a hořčicí. Jednu housku nakrájíme na větší kostky a namočíme je ve smetaně. Cibuli a játra nakrájíme na jemné kostičky a pečeme na horkém másle asi 3 minuty. Namočenou housku vymačkáme a smícháme s petrželkou, solí a pepřem. Dobře prohněteme a smícháme s cibulí a játry. Touto nádivkou plníme husí prsíčka a převážeme je nití. Pečeme v předehřáté troubě a během pečení podléváme bílým vínem. Z hotových upečených prsíček odstraníme nit. Šťávu, která se vypekla zahustíme zakysanou smetanou a mícháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.
Nadívaná husí prsa nakrájíme na plátky a na talíři je přelijeme omáčkou. Nadívaná husí prsa podáváme s bramborovou kaší nebo opečenými brambory.
Fotky receptu Nadívaná husí prsa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!