Postup přípravy receptu Nadívaná perlička:
Perličku vykostíme a ze zbytků a přísad připravíme vývar. Připravíme nádivku z mletého masa, vnitřností perličky, strouhanky, měkké máslo, vejce, utlučené ořechy, nakrájené slaniny, drobně nasekanou petrželku, yzopu, muškátového oříšku, citrónové kůry, pepře a mletého jalovce. Dobře promíchat a rozředit smetanou. Nádivku položíme na vykostěnou perličku (křídla a nohy mohou zůstat nevykostěné, pak se zachová tvar). Zašijeme, zavážeme či jinak uzavřeme. Vývar z kostí procedíme, přidáme houby, celou cibuli a mrkev, koření a petrželku. Do vývaru vložíme naplněnou perličku zabalenou v gáze (síťce) a na mírném ohni pod pokličkou dusíme. Asi po hodině, plněnou perličku vyndáme z vývaru, sundáme gázu a vložíme jí na pekáč na kousky másla a slaniny. Povrch pomazat roztopeným máslem a pokrýt tenkými plátky slaniny. Pečeme za občasného polévání vývarem a smetanou podle chuti do křupavé kůrky.
Podáváme s bramborovými kroketami a zeleninovým salátem.