Postup přípravy receptu Nadívaná tykev plněná masem:
Tykev vydlabeme, dužinu zbavenou semen nakrájíme nadrobno a dáme do mísy. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm krátce orestujeme. Přidáme nakrájenou dužinu z tykve, na kolečka nakrájený pórek, dochutíme kari kořením, mletou paprikou a necháme dusit pod pokličkou ve šťávě, kterou pustí dužina. Když je maso měkké, necháme vyvařit šťávu a maso zalijeme smetanou. Přidáme sečuánský pepř a krátce povaříme. Takto připravenou směsí naplníme vydlabanou tykev, dáme ji na připravený plech a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Plněnou tykev položíme doprostřed stolu a při rozdělování do talířů nabíráme pokrm ode dna, kde je smetanová omáčka.