Postup přípravy receptu Nadívané slezinky:
Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme dobře vypranou rýži, orestujeme jí s cibulí, přilejemepoloviční dávku vody potřebnou pro udušení rýže. Asi po 7 minutách dušení přidáme nakrájený kopr, rozinky, sůl, pepř, podélně nakrájené mandle. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Vepřové slezinky dobře vypereme, nakrájíme přibližně na stejné díly, uděláme v nich kapsy pro nádivku. Mírně je naplníme připravenou vychladlou nádivkou s rýží a z obou stran zašijeme, dáme do hrnce s teplou vodou a vaříme asi 25 minut. Slezinky nesmíme moc napěchovat nádivkou- mohly by prasknout díky rýži, která nabyde. Po 25 minutách zkusíme rýži a když je měkká slezinky vyndáme necháme okapat a dáme na pánev s olejem a v troubě opečeme z obou stran do zlatova. Podáváme teplé a vhodná příloha je hlávkový salát.